Subsidie duurzame energie versneld beschikbaar

Goed nieuws voor duurzame energieprojecten die gebruik willen maken van de SDE+(stimulering duurzame energie)-subsidie. Het kabinet stelt het komende half jaar 1 miljard euro extra subsidie beschikbaar. Het gaat hierbij om subsidie die al begroot was voor de komende jaren, maar nu naar voren geschoven is. Het totaal aan SDE+-subsidie in 2016 komt daarmee op 9 miljard euro.

Subsidie voorjaarsronde toegekend

In 2016 zijn er 2 subsidierondes voor de SDE+-subsidie. De beschikbare subsidie van 4 miljard in de voorjaarsronde is inmiddels toegekend aan 986 energieprojecten, waarvan maar liefst 90% zonne-energieprojecten. Wat betreft de verdeling van het budget, gaat het meeste geld naar energieprojecten rondom biomassa – bij- en meestook (37,5%), biomassa (warmte en warktekrachtkoppeling) 24,7% en geothermie (22,9%). Op onderstaande kaart ziet u waarin in uw omgeving aan duurzame energie wordt gewerkt.


Naar verwachting gaat de tweede ronde van de SDE+-subsidie-regeling in oktober 2016 van start.


16% duurzame energie in 2023

In 2013 heeft de rijksoverheid samen met 47 andere partijen (vakbonden, werkgeversorganisaties, milieu- en belangenorganisaties) het energieakkoord ondertekend. Het is de bedoeling dat in 2023 van ons energieverbruik 16% op duurzame wijze wordt opgewekt. Hiervoor worden grote windmolenparken in zee aangelegd, maar er is ook een grote rol weggelegd voor kleinschalige energieprojecten. “Het is goed om te merken dat men uit alle hoeken van de samenleving een bijdrage wil leveren aan deze energietransitie. Van MKB’ers tot lokale energiecoöperaties, van agrariërs tot industriebedrijven.”, aldus minister Kamp van Economische Zaken.

Duurzame energie vergelijken

De Opslag Duurzame Energie die op uw energierekening in rekening wordt gebracht is bestemd voor investeringen in duurzame energie. Daarnaast betaalt u energiebelasting waarvan de hoogte van het bedrag afhankelijk is van uw energieverbruik. Vindt u het maar niets al die belastingen en vindt u uw energierekening veel te hoog worden? Kijk dan in de energievergelijker na of u kunt bezuinigen op uw energiekosten door over te stappen van energieleverancier. Staat u volledig achter de transitie naar duurzame energie? Ook producten met duurzame energie kunt u bij ons vergelijken.


Heeft u nog vragen?

U kunt te allen tijde contact met ons opnemen via onze telefonische helpdesk: 088-66 99 085. Wij zijn u graag van dienst en hebben antwoord op al uw vragen.


Vindt u dit artikel handig? Deel het dan met uw vrienden!Echt goedkope energie? Stap Over!

De makkelijkste en snelste manier om te besparen op uw energierekening, is door een energiecontract af te sluiten bij een goedkopere energieleverancier.

Om de beste en de goedkoopste energieleverancier te vinden, kunt u nu direct energie vergelijken. Zo kunt u door over te stappen wel 450 euro per jaar besparen!Energietoppers.nl

  • 100% onafhankelijk

  • Exclusieve aanbiedingen

  • Alle energieleveranciers

  • Nooit zonder energie

  • 14 dagen bedenktijd

  • Laagste prijsgarantie

Klanten over ons


“Slim, snel en duidelijke informatie!”
– Tim van Veen