De energievergelijker van EnergieToppers.nl

Onze energievergelijker is verschillende keren door overheidsinstanties onder de loep genomen. Zoals u van ons kunt verwachten is de door ons aangeboden energievergelijker goedgekeurd op alle punten.

Zo kunt u met een gerust hart overstappen. Als bijlage citeren wij een deel uit het onderzoek van de Nma ( Nederlandse Mededingingsautoriteit ). Aan de hand van het onderzoek kunnen wij concluderen dat onze energievergelijker wat betreft correctheid, keuzemogelijkheid, duurzaamheid en onafhankelijkheid, goed scoort!


Citaat:

1.1. Inleiding De Energiekamer NMa hecht er belang aan dat consumenten op basis van correcte, duidelijke en vergelijkbare informatie een bewuste keuze kunnen maken voor een energieleverancier. Uit onderzoek blijkt dat consumenten hiervoor steeds vaker websites die tarieven en voorwaarden voor energie vergelijken gebruiken.

Zij stellen consumenten in staat een betere vergelijking te maken en het kost minder tijd, omdat een consument niet bij elke energieleverancier afzonderlijk tarieven en voorwaarden hoeft te raadplegen. Bovendien zijn de beste actiekortingen vaak op deze websites te vinden. Tussen oktober 2010 en juni 2011 heeft de Nederlandse Mededingingsautoriteit (Energiekamer NMa) onderzoek gedaan naar de kwaliteit van deze websites. Voor dit onderzoek zijn zij in drie categorieën onderverdeeld, die samen vallen onder de verzamelnaam vergelijkende.

1.2. Uitkomsten De consument kan gerust via een prijsvergelijker overstappen Op de criteria informatievoorziening, correctheid, keuzemogelijkheid, duurzaamheid en onafhankelijkheid scoren de prijsvergelijkers voldoende tot goed. De benodigde informatie is te vinden op de websites en de prijsvergelijkers zijn voldoende onafhankelijk om een ruime keuzemogelijkheid te garanderen en dus grote prijsvoordelen te bieden.

Naar het oordeel van de Energiekamer NMa zijn de websites in de categorie prijsvergelijkers betrouwbaar en transparant. De Energiekamer NMa zal op Consuwijzer.nl dan ook naar deze partijen verwijzen voor het maken van een goede vergelijking. Overige websites en wervingskanalen scoren beduidend minder goed dan de echte prijsvergelijkers Bij de overige websites die prijsvergelijkingen aanbieden en bij wervingskanalen, de andere twee categorieën vergelijkende websites, is het beeld minder gunstig. Voor de categorie overige websites geldt dat zij over het algemeen een redelijke vergelijking maken, maar dat op de individuele criteria nog veel te verbeteren valt.

Wervingskanalen daarentegen zijn onvoldoende onafhankelijk van één of enkele energieleveranciers. Bij de wervingskanalen is in de praktijk ook de keuzemogelijkheid beperkter en zijn de mogelijke prijsvoordelen kleiner. De Energiekamer NMa heeft deze websites geadviseerd om een vermelding op te nemen, die goed weergeeft welke service zij aanbieden, en zich niet voor te doen als neutrale prijsvergelijkers. Naar aanleiding van dit onderzoek zal de Consumentenautoriteit websites die zich onterecht voordoen als onafhankelijk.

Bron: Onderzoek kwaliteit van prijsvergelijkers voor energie