Gratis energiebesparingsadvies voor Amsterdammers


energie bespaar

Gemeente Amsterdam en Amsterdams Steunpunt Wonen (ASW) willen vanaf oktober Amsterdammers adviseren over energiebesparing. Speciaal getrainde energiecoaches leggen bij de bewoners thuis uit hoe zij hun energieverbruik kunnen terugdringen. Bijvoorbeeld door slim om te gaan met verlichting, verwarming en isolatie. Het is de bedoeling om 10.000 Amsterdam van gratis energieadvies te voorzien. Hiervoor worden op dit moment energiecoaches geworven.


De energiecoaches nemen naar het huisbezoek een pakket met energiebesparende producten mee. Zoals radiatorfolie, een brievenbusborstel, tochtstrips, LED-lampen en een waterbesparende douchekop. De bewoner mag gratis iets uit het energiebesparingspakket krijgen, maar kan ook tegen 50% van de inkoopprijs de overige producten kopen. Naast energiebesparing willen de energiecoaches voorlichting geven over veiligheid. Als het nodig is plaatst de energiecoach een koolmonoxidemelder en/of rookmelder.

Energieadvies door gemeentes

Amsterdam is niet de enige gemeente die werk maakt van energiebesparing. Ook gemeente Assen geeft bijvoorbeeld gratis energieadvies aan particuliere woningbezitters. Ook Utrecht zet energieadviseurs in om inwoners te stimuleren energie te besparen. Dit energieadvies kost geld, maar geeft de gemeente terug als de bewoner maatregelen van het advies uitvoert en de kosten hiervan kan aantonen. Bij gemeente Tilburg kun je voor 15 euro energieadvies aanvragen bij de gemeente. Dit zijn slechts een paar voorbeelden. Helpt jouw gemeente je met energie besparen?

Wil je ook op energie besparen?

Kijk of jouw gemeente ook mogelijkheden heeft om (gratis) energieadvies te krijgen. Of kijk of je energieleverancier misschien energieadvies als dienst aanbiedt. En heb je de smaak van het energie besparen te pakken? Door energieleveranciers te vergelijken kun je je energiekosten verder terugdringen. Energieleveranciers geven nieuwe klanten aantrekkelijke kortingen. En je kunt gebruikmaken van een handige overstapservice.


Heeft u nog vragen?

U kunt te allen tijde contact met ons opnemen via onze telefonische helpdesk: 088-66 99 085. Wij zijn u graag van dienst en hebben antwoord op al uw vragen.


Vindt u dit artikel handig? Deel het dan met uw vrienden!Echt goedkope energie? Stap Over!

De makkelijkste en snelste manier om te besparen op uw energierekening, is door een energiecontract af te sluiten bij een goedkopere energieleverancier.

Om de beste en de goedkoopste energieleverancier te vinden, kunt u nu direct energie vergelijken. Zo kunt u door over te stappen wel 450 euro per jaar besparen!Energietoppers.nl

  • 100% onafhankelijk

  • Exclusieve aanbiedingen

  • Alle energieleveranciers

  • Nooit zonder energie

  • 14 dagen bedenktijd

  • Laagste prijsgarantie

Klanten over ons


“Slim, snel en duidelijke informatie!”
– Tim van Veen